Jåttå og Hinna historielag

Lokalhistorisk forening for Hinna bydel

Årbøker

Årbok 1

Første årbok med 22 artikler og 130 sider. Her kan blant annet lese fortellingen om «Skidbryggå», Folkvang, Jåtten Ungdomslag og Idun, Hinna Guttelag, og Frue Gamlehjem.

Årbok 2

Andre årbok med 28 artikler og 160 sider. Her finnes blant annet historien om Hinnakrossen, Villa Vannvidd på Vaulen, Drukningsulykka i Stokkavatnet, og Brynes planteskoler.

Årbok 3

Tredje årbok med 24 artikler og 132 sider: Her kan blant annet lese fortellingen om Hindal gård, Jåtun Fellessalg, Kinahuset, Ungdomsgeilen og Øvstebø gård.

Årbok 4

Fjerde årbok med 21 artikler og 160 sider. Her kan du blant annet lese fortellingen om Magne Bakka, Jåttens skoles historie, Kolonialforettninger fra Forus til Mariero og Det gamle kyngetunet på Jåttå.

Årbok 5

Femte årbok med 20 artikler og 160 sider. Her finnes blant annet historien om Bernhard Hinna, Betlehem, Jåttånuten, Frue meieri, Revyer på Idun, og krigsheltene Ingar Mæland og Arne Værum.

Årbok 6

Sjette årbok med 20 artikler og 160 sider. Her kan du blant annet lese om en arkitekt, en norgesmester i friidrett, kålbønder på Jåttå, Frøystad gård og Statens forsøksgård, og Hinna sanitetsforening.

Årbok 7

Syvende årbok med 20 artikler og 160 sider. Her finnes blant annet historien om Jernbanevekstedet på vaulen, Sportskafeen på Fous, Sverre Johannes Ludviksen, Kåre Lode - Fredsmekleren fra Hinna.

Årbok 8

Åttende årbok med 23 artikler og 168 sider. Her kan du blant annet lese om: Hvordan det var å vokse opp i bydelen på ulike tidspunkt, flykonstruktøren Birger Hønningstad fra Forus, Hetland kommunegård sin historie, Da Londonbarna kom til Stavanger, Røverne i Gauselskogen, Historien om Jåttåvågen båtforening og flere andre.